• slide1
    Bij Rokerij De Suydersee
    De beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs

Rokerij De Suydersee

Rokerij De Suydersee is een kleinschalige rokerij in Elburg waar zalm en paling met passie en plezier gerookt worden.
De recepten en de wijze van roken wordt in onze families al generaties lang van vader op zoon doorgegeven. En zo leerden wij elkaar de fijne kneepjes, de geheimen en de liefde die nodig is om dit vak uit te oefenen.

In onze rokerij worden de vis handmatig gezouten en op traditionele wijze gerookt op de fijnste houtsoorten.

We werken constant aan het verfijnen van smaak en kwaliteit, met als resultaat een heerlijke kwaliteitszalm met een zeer goede smaak. Ook voor de heerlijke gerookte paling kunt u bij ons terecht !
De beste kwaliteit tegen een eerlijke marktprijs is bij ons beschikbaar.

Onze traditionele werkwijze


Vis selecteren

Vis selecteren
Vakmanschap is meesterschap om de juiste vis te kiezen komt veel ervaring kijken, de rookmeesters van Rokerij De Suydersee hebben vele generaties ervaring wat de smaak ten goede komt.

De vis zouten

De vis zouten
Voor je start met roken is het belangrijk om de vis te pekelen. Dit verlengt de houdbaarheid en je brengt de vis op smaak met zout en kruiden/specerijen.

De vis roken

De vis roken
Bij warm roken wordt de vis eerst gedurende 1½ uur voorgedroogd in de rookoven op een klein houtvuur (beuken of elzenhout). 

De vis koelen

De vis koelen
Vis moet natuurlijk goed gekoeld worden om vers te houden. Voor bewerkte vis geldt een bewaartemperatuur van maximaal 7 graden Celsius. Onbewerkte vis moet gekoeld worden tussen de 0 en 4 graden Celsius.

Ons ambacht in beeld