Rookkast
home   /   werkwijze

Onze traditionele werkwijze van Rokerij De Suydersee in Elburg (4)

Rokerij De Suydersee is een kleinschalige rokerij. Generatie op generatie hebben wij het zouten en roken van vis geleerd en verder ontwikkeld. Ons rookproces leidt tot een bijzondere goede smaak en een intensere garing van de gerookte vis. De gerookte vis is smaakvoller en minder droog door onze ambachtelijke aanpak. Het zouten van de vis wat nodig is voor de smaak doen we handmatig op basis van onze ervaing. Andere specerijen of ingredienten voegen wij niet toe om de kwaliteit van de vis niet te beinvloeden. Rokerij De Suydersee levert pure smaak, beste kwaliteit tegen een eerlijke marktprijs. 
In vergelijking met andere rokerijen besteden wij meer tijd en aandacht aan het roken om een betere kwaliteit en garing te kunnen waarborgen. Wij zijn meesters in het roken van paling en warmgerookte zalm.
 

Vis selecteren Vis selecteren
Vakmanschap is meesterschap om de juiste vis te kiezen komt veel ervaring kijken, de rookmeesters van Rokerij De Suydersee hebben vele generaties ervaring wat de smaak ten... Lees meer..
De vis zouten De vis zouten
Voor je start met roken is het belangrijk om de vis te pekelen. Dit verlengt de houdbaarheid en je brengt de vis op smaak met zout en kruiden/specerijen. Lees meer..
De vis roken De vis roken
Bij warm roken wordt de vis eerst gedurende 1½ uur voorgedroogd in de rookoven op een klein houtvuur (beuken of elzenhout).  Lees meer..
De vis koelen De vis koelen
Vis moet natuurlijk goed gekoeld worden om vers te houden. Voor bewerkte vis geldt een bewaartemperatuur van maximaal 7 graden Celsius. Onbewerkte vis moet gekoeld worden tussen... Lees meer..